Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Το ενιαίο μισθολόγιο δεν το παγώνει το ΠΑΣΟΚ αλλά ο φόβος τεράστιας νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.. Τώρα λένε πως θα εφαρμοστεί το 2016 και θα συνδεθεί με την αξιολόγηση ..

Όπως  είχε ενημερώσει η aftodioikisi.gr, μπήκε «πάγος» στα σχέδια του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο. To γεγονός επιβεβαιώθηκε κατά τη σύσκεψη που είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι κ.κ. Μητσοτάκης, Σταμάτης, Χριστοφιλοπούλου, Πρωτόπαπας, Κουτσούκος και Ρήγας. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ενόψει και των (πιθανών) εκλογών του Μαρτίου του 2015, να «παγώσουν» οι όποιες αλλαγές τουλάχιστον μέχρι το 2016.
Στο πλαίσιο αυτό,  αναμένεται να ξεκινήσουν εκτενείς συζητήσεις αναφορικάς με τις αλλαγές ώστε να ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου από 1/7/15 και το νέο μισθολόγιο να εφαρμοσθεί (σ.σ. προφανώς αν δεν μεσολαβήσουν εκλογές και, κυρίως, δεν αλλάξει η κυβέρνηση) από 1/1/2016 και να είναι συνδεδεμένο με την αξιολόγηση του υπαλλήλου, μέσω του μόνιμου συστήματος αξιολόγησης που προωθεί το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, φαίνεται ότι αυτό θα προβλέπεται σε νομοσχέδιο για το το πάγιο σύστημα αξιολόγησης που θα προωθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μισθός του νεοπροσλαμβανόμενου θα κατέβει κοντά στα 680 ευρώ αλλά σε αυτόν θα προστίθενται επιδόματα για τους κατόχους τίτλων ΑΕΙ ή ακόμα και ειδική ενίσχυση για όσους υπηρετούν στην επαρχία ώστε επί της ουσίας οι αποδοχές του νεοπροσλαμβανόμενου να ψαλιδιστούν λιγότερο σε σχέση με ότι ισχύει σήμερα (780 ευρώ). Μικρές θα είναι οι περικοπές και στη λεγόμενη προσωπική διαφορά, οι οποίες θα αντισταθμιστούν με τα επιδόματα θέσης.
Βενιζέλος: «Ο Κ. Μητσοτάκης άνοιξε το μισθολογικό χωρίς να έχει υλοποιήσει το προηγούμενο»
Από όσα δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και αναφέρουν οι πληροφορίες, οι σχέσεις με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη δεν έχουν βελτιωθεί. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τα στελέχη του Κινήματος ότι στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον κ. Σαμαρά, του είπε ότι ο κ.Μητσοτάκης δεν έφερε ποτέ μια ολοκληρωμένη πρόταση και ότι ακόμα αναμένεται η παρουσίαση του νέου συστήματος αξιολόγησης. Παρόλα αυτά, ανοίγει το μισθολογικό χωρίς να έχει υλοποιήσει το προηγούμενο, του 2011. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν πρόκειται να ανοίξει το ασφαλιστικό, ούτε το θέμα των ομαδικών απολύσεων. Είπε επίσης ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να ενισχυθεί η λειτουργική ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
ΠΗΓΗ:  http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/simfonia-gia-pagoma-mexri-to-2016-tou-neou-misthologiou-sto-dimosio-simvivasmos-k-mitsotaki-me-pasok

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου