Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Με στόχο την αποτροπή των απολύσεων και το ξεπούλημα των δημόσιων υπηρεσιών ξεκινά η νέα ΠΕΔ Αττικής

Η ανάληψη της προεδρίας στην ΠΕΔΑ ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας των τριών παρατάξεων βασισμένης σε ένα minimum ρεαλιστικό και διεκδικητικό πρόγραμμα με στόχο να υπερασπιστούμε την Αυτοδιοίκηση, την κοινωνία, απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση, τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης» δήλωσε στην «Αυγή» μετά την εκλογή του στο αξίωμα του προέδρου της ΠΕΔ Αττικής ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης.

«Στόχος μας είναι να αποτρέψουμε τις σχεδιαζόμενες απολύσεις των εργαζομένων στους δήμους, να συμβάλουμε σε μια ουσιαστική δημοκρατική συζήτηση για ένα άλλο νομοθετικό πλαίσιο, που να διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση την άμεση απόδοση των συνταγματικά και νομοθετικά κατοχυρωμένων πόρων της Αυτοδιοίκησης», συμπλήρωσε.
Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 29/10 διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΠΕΔΑ. Η εκλογική διαδικασία πέρασε από τρεις ψηφοφορίες, με τη Λαϊκή Συσπείρωση να ψηφίζει «λευκό». Κατά τις δυο πρώτες ψηφοφορίες, υποψηφιότητα για την προεδρία είχαν θέσει οι επικεφαλής των τεσσάρων παρατάξεων και έλαβαν τόσες ψήφους όσες και οι έδρες τους. Έτσι 9 ψήφους έλαβε ο «γαλάζιος» δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, 5 ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Νίκος Σαράντης, 5 ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης και 4 ο δήμαρχος Ρέντη - Νίκαιας Γιώργος Ιωακειμίδης.
Στην τρίτη ψηφοφορία τις υποψηφιότητές τους απέσυραν, οι Σαράντης και Ιωακειμίδης για να στηρίζουν τον Ηρ. Γκότση, που συγκέντρωσε 13 ψήφους. Για τη θέση του αντιπροέδρου μοναδικός υποψήφιος ήταν ο Γ. Ιωακειμίδης και του γραμματέα ο Ν. Σαράντης, που εξελέγησαν, όπως έγινε και με τις υποψηφιότητες για τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, όπου οι μοναδικές υποψηφιότητες ήταν του δημοτικού συμβούλου Σωτήρη Ντούρου και του δημάρχου Αγίας Βαρβάρας Γιώργου Καπλάνη.
Να σημειωθεί πως η νίκη Γκότση μπορεί να σηματοδοτήσει αλλαγές και στη συγκρότηση του 61μελους Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ, όπου πρόεδρος είναι από το νόμο η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, προκειμένου να επιτευχθεί αλλαγή πολιτικής στη διαχείριση των απορριμμάτων σε προοδευτική κατεύθυνση.
πηγή : ergasianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου