Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Συμβόλαιο θανάτου - Συνυπογράφουν κυβέρνηση - τρόικα


"Ναι σε όλα", χωρίς προσχήματα και αστερίσκους, είναι η απάντηση που έδωσαν χθες Σαμαράς και Βενιζέλος προς την τρόικα για να αποφύγουν τον αιφνίδιο θάνατο της κυβέρνησής τους και να φθάσουν, όπως - όπως, στις εκλογές με αφορμή την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Ναι σε όλα τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην "αξιολόγηση" (ασφαλιστικό, εργασιακά, απολύσεις, μισθοί στο Δημόσιο), ναι στο νέο Μνημόνιο που θα συνοδεύει την "πιστωτική γραμμή" για το 2015 και πιθανώς το 2016, ναι και στην κάλυψη του δημοσιονομικού κενού 2,5 - 3 δισ. με νέα μέτρα.
Και όλα αυτά θα γίνουν κατά τον πάγιο τρόπο για να έχουν απόδοση: την επιβάρυνση των εργαζομένων, των συνταξιούχων και, γενικότερα, των πολιτών, μέσω της φορολογίας (αύξηση συντελεστών ΦΠΑ).

* Εκτελούν τους συνταξιούχους με: περικοπή κατώτατων συντάξεων κατά 30%, αύξηση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 62 για όλους και αύξηση του συντελεστή (16%) ΦΠΑ στα φάρμακα, που θα συμπαρασύρει και τις τιμές
* Νέες περικοπές στους μισθούς του Δημοσίου και παρεμβάσεις στους συντελεστές ΦΠΑ για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό των 2,5 - 3 δισ.
  http://www.avgi.gr/article/5029985/sumbolaio-thanatou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου