Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Επιστολή απάντηση του Γ. Αλεβιζόπουλου για τα ψέματα του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ



ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ» ΤΟΥ ΠΑΜΕ
«ΠΑΣ ΜΗ ΠΑΜΕ ΒΑΡΒΑΡΟΣ»


Με αφορμή την χρησιμοποίηση του τίτλου του σωματείου σε άρθρο της εφημερίδας «Ριζοσπάστης», προκύπτει το ερώτημα; Όλα όσα ανυπόστατα αναφέρονται, ήταν απόφαση συνεδρίασης της Διοίκησης του σωματείου, ή άποψη μιας παράταξης, που με λαθροχειρία χρησιμοποιεί τον τίτλο του σωματείου;

Όπως φαίνεται, σήμανε συναγερμός στο «σινικό τοίχος» του ΠΑΜΕ, μετά την αναγγελία και άλλου συνδυασμού στις εκλογές του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος, στο οποίο κινούνται και συμπεριφέρονται σαν να είναι «τσιφλίκι» τους και δεν τολμά άλλος να εισχωρήσει.
Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά, ότι για να περάσεις τη πόρτα σωματείου που έχει τον «έλεγχο» το ΠΑΜΕ, χρειάζεσαι πιστοποιητικό κομματικών φρονημάτων και κάθε βήμα που επιχειρείται, αντιμετωπίζεται με τόνους λάσπης και ψευτιάς.
Μπροστά στην αγωνία τους να παραμείνει το σωματείο τσιφλίκι τους, άβατο για το σύνολο των εργαζομένων και «κομματικό μαγαζί» τους, δεν τους σταματά τίποτα, φτάνοντας στο σημείο να πουλάνε «νταϊλίκια»  και νέου τύπου τρομοκρατία.
Εκείνο που τους ανησυχεί και τους τρομάζει, είναι η πιθανότητα να σπάσει το άβατο του κομματικού κλειστού κλάμπ, που λειτουργεί με όρους κομματικής πελατείας.
Αλλά όλη η λάσπη και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, μήπως έχει ως στόχο, να κρυφτούν τα «ερωτηματικά» που εκφωνούνται από τους εργαζόμενους; Όπως:
Σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων, τα μεγάλα ψηφοδέλτια που καμαρώνουν ότι συγκροτούν, τα συμπληρώνουν με τη συνδρομή και των εργοδοτών, που τους προμηθεύουν «πρόθυμους» εργαζόμενους, με αντάλλαγμα μερικά μεροκάματα, εκμεταλλεύοντας οι «αθεόφοβοι» το δράμα της ανεργίας;
Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν, είναι στελέχη τους εκτεθειμένα για χρηματισμό και αναγκάστηκαν να τα ανακυκλώσουν;
Σημερινό τους στέλεχος, ήταν διορισμένο από πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας;
Μετακινήθηκε αργότερα με εντολή Ταβουλάρη – και άνωθεν συνεννόηση- στη Ζώνη, σε ειδική αποστολή;
Συνεχίζεται και σήμερα η μισθοδοσία του από τον Ταβουλάρη;
Τέλος για όσα ανήκουστα γράφονται για τη Χρυσή Αυγή, μήπως πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής και γνωστός «κεφαλοκυνηγός» στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, ήταν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΜΕ;

Συνάδελφοι Μεταλλεργάτες,
Είναι στο δικό μας χέρι να βάλουμε τέλος στον άρρωστο κομματισμό, που λειτουργεί με πελατειακές λογικές, περιχαρακώνει, διχάζει και κατακερματίζει τη δύναμη των εργαζομένων.
Εμείς που κάναμε – όπως αποδεικνύεται – τολμηρό βήμα, να πάμε κόντρα στον καιρό και στις εντολές του ΠΑΜΕ, που δεν ζητήσαμε πιστοποιητικό κομματικών φρονημάτων, που δεν ψάξαμε στο πολιτικό φακέλωμα των εργαζομένων, δεν χάνουμε τη πίστη και το στόχο μας, να πρωτοστατήσουμε για συνδικάτο όλων των εργαζομένων.
Υπηρετούμε το ταξικό καθήκον, που είναι η ενότητα των εργαζομένων απέναντι στον ταξικό εχθρό και δεν θα παρασυρθούμε στο διχασμό του ΠΑΜΕ.
Οι μάσκες έπεσαν πραγματικά και αποκαλύπτουν ποιοί είναι αυτοί που προσφέρουν υπηρεσίες στην εργοδοσία, εξασφαλίζοντας τον διχασμό και τη διάσπαση των δυνάμεων των εργαζομένων, την ώρα και τη στιγμή που ύψιστο ταξικό καθήκον είναι η ενότητα και η οργάνωση της εργατικής τάξης.
Θα παλέψουμε για συνδικάτο όλων των εργαζομένων και όχι «των εκλεχτών», θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων, θα αγωνιστούμε ενάντια στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές που ρημάζουν τη χώρα και τους εργαζόμενους σε αυτή τη ζωή και όχι στη δευτέρα παρουσία, που οδηγεί στην παραίτηση.
Αυτή τη προσπάθεια χαρακτηρίζουν αλισβερίσι και μαγειρέματα, γιατί δεν τους ενδιαφέρουν τα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά η κομματική σοδειά και τα κλειδιά του κομματικού κλαμπ που έχουν μετατρέψει το συνδικάτο.


Αλεβιζόπουλος Γιώργος
Εργάτης στη Ν/ΖΩΝΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου