Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Δ. Μάρδας: Λείπουν 350-400 εκατ. για να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους - Έχουμε εναλλακτικά σχέδια

«Η ρύθμιση για τις 100 δόσεις θα τελειώσει στις 30 Απριλίου και εκεί ομολογουμένως μπορεί να ξεπεράσω τις προβλέψεις των εσόδων μου. Αυτά που βλέπω όμως τώρα για τις 24 του μηνός που χρειάζομαι χρήματα μου δείχνουν ότι η απόκλιση των εσόδων δεν μου δίνει αυτή την άνεση που περιμένω», σημείωσε αρχικά μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μega.

Και πρόσθεσε: «Μέχρι τώρα υπάρχει μία απόκλιση της τάξης των 350-400 εκατ. ευρώ. Τα οποία μπορεί να καλυφθούν μέχρι το τέλος του μήνα και να υπερκαλυφθούν. Εμείς ως Λογιστήριο του Κράτους είμαστε διαχειριστές μιας κατάστασης που λέει ότι αυτά βρίσκουμε σε έσοδα, έχουμε αυτές τις δαπάνες και πρέπει να ρυθμίσουμε τα πάντα έτσι ώστε να κάνουμε τις πληρωμές μας. Δεν μπορώ να βασιστώ στο γεγονός ότι πράγματι στο τέλος Απριλίου μπορεί τα έσοδα να ξεπεράσουν τις όποιες ευνοϊκές προβλέψεις. Αυτά βλέπω, έτσι κινούμαι».
Σημείωσε δε ο κ. Μάρδας: «Μας λείπουν 400 εκατ. για να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους. Δεν είναι μόνο οι μισθοί και οι συντάξεις είναι και οι λειτουργικές δαπάνες». Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών: «Εχουμε εναλλακτικά σχέδια στο μυαλό μας. Εμείς θεωρούμε ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα. Καλούμε βέβαια τους δημάρχους τελευταία στιγμή να αναθεωρήσουν την άποψή τους. Εχουμε όμως και άλλους πόρους».

Στο ερώτημα αν βρεθήκαμε τώρα σε οριακό σημείο ο κ. Μάρδας απάντησε κατηγορηματικά: «Σε οριακό σημείο είμαστε από τον Φλεβάρη που αναλάβαμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου