Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ.Γ ΥΠΕΣΔΑ Κ. ΠΟΥΛΑΚΗ ΜΕ ΠΟΕ-ΟΤΑ

Συνάντηση με τη Διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, κ. Θ. Μπαλασόπουλο, είχε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Κώστας Πουλάκης. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε όλο το φάσμα των αιτημάτων των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, καθώς και ευρύτερα ζητήματα που αφορούν την Τ.Α. και την πολιτική και οικονομική πορεία της χώρας.
 
Όπως επισήμανε ο κ. Πουλάκης, το Υπουργείο είναι πάντοτε ανοιχτό στο διάλογο με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και όλους τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, γεγονός που αναγνωρίστηκε και από τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΣΔΑ τόνισε ότι ήδη, με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τον Εκδημοκρατισμό της Διοίκησης, η κυβέρνηση ξεκινά να υλοποιεί τις προγραμματικές τις δεσμεύσεις για κατάργηση των μνημονιακών μέτρων και αποκατάσταση των αδικιών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και την Αυτοδιοίκηση την τελευταία πενταετία, ενώ ταυτόχρονα αναγνώρισε – απαντώντας στη σχετική κριτική της ΠΟΕ-ΟΤΑ – ότι το εν λόγω νομοσχέδιο δεν εξαντλεί ούτε θα μπορούσε να εξαντλήσει όλα τα θέματα, γι’ αυτό και προανήγγειλε την κατάθεση ενός μεγάλου «νομοσχεδίου-σκούπα» με ορίζοντα το τέλος Μαΐου, στο οποίο δεσμεύτηκε ότι θα αντιμετωπιστούν πολλά από τα αιτήματα που κατέθεσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
 
Ειδικά δε σε σχέση με τα εκλογικά επιδόματα, ο κ. Πουλάκης ενημέρωσε ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί σχεδόν η μεταβίβαση των σχετικών πιστώσεων στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας για τις εκλογές του 2015, ενώ επίσης το ΥΠΕΣΔΑ έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε σχέση με τα οφειλόμενα από προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις (2014).
 
Σχετικά με την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, επί της οποίας η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατέθεσε τη διαφωνία της ως προς την επιλεγείσα διαδικασία, αλλά και την ανησυχία της ως προς την τύχη των αποθεματικών των Δήμων, ο κ. Πουλάκης αναγνώρισε ότι η έκτακτη διαδικασία των ΠΝΠ δεν αποτελεί μακροπρόθεσμη επιλογή της κυβέρνησης, αλλά επιλέχθηκε λόγω έκτακτων συνθηκών. Τόνισε δε ότι μέλημα της κυβέρνησης ήταν να μπορέσει να πάρει ανάσα, ώστε να συνεχίσει και να εντείνει τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, χωρίς να αθετήσει ούτε στο ελάχιστο τις υποχρεώσεις της έναντι των Ελλήνων πολιτών, των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
 
Κλείνοντας τη συνάντηση, μαζί με τις ευχές της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΣΔΑ για καλή επιτυχία στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα, ο κ. Πουλάκης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι στην επόμενη συνάντηση με τη νέα διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ τα νέα θα είναι ευχάριστα, αφού η κυβέρνηση θα έχει επιτύχει έναν έντιμο συμβιβασμό, εντός ευρωζώνης και προς όφελος των συμφερόντων του ελληνικού λαού.
 http://www.ypes.gr/el/MediaCenter/Minister/PressReleases/?id=b253415e-84ea-48a9-93c7-b5996cef36b5
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου