Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Άνω Λιοσίων-Φυλής






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα πρώτα βήματα για το κλείσιμο της χωματερής και το σταμάτημα της μόλυνσης και του θανάτου στην περιοχή μας.

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ  Άνω Λιοσίων – Φυλής υιοθετεί πλήρως την υπ. αριθ. 432/2014 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου αναφέρεται:

«… η νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Φυλής δεν θα πρέπει να ενταχθεί στο νέο ΠΕΣΔΑ Αττικής ως εσαεί χώρος διαχείρισης και ο ΧΥΤΑ θα πάψει να υφίσταται μέσα από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Η νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε αυτή την πρακτική που θέλει τη Φυλή τελικό αποδέκτη των απορριμμάτων από άλλες περιφέρειες και δήμους. Η λύση δεν θα είναι πλέον η Φυλή. Το μήνυμα που στέλνει η Περιφερειακή Αρχή προς τα υπουργεία Εσωτερικών και ΠΕΚΑ, σε ό,τι αφορά στην αποδοχή απορριμμάτων από άλλες πόλεις στη Φυλή, είναι σαφές: Η Φυλή τελείωσε. Είναι φανερό ότι ορισμένοι ή δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τους στόχους και τη μέθοδο…».
Βεβαίως η Δυτική Όχθη, πιστή συνοδοιπόρος με τους εκάστοτε άρχοντες της διαχείρισης των απορριμμάτων (αλήθεια, τι ψήφισαν, τα ίδια Δημοτικά Τέλη και τα ίδια αντισταθμιστικά;), επιτίθεται (δεν είναι και η πρώτη φορά) σε μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπίζονται τις θέσεις του κόμματός μας, στηρίζοντας τους κραταιούς φίλους της. Τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα με την βοήθεια των φίλων τους, παραπληροφορούν με όπλο την συκοφαντία, μια μέθοδο που έρχεται από το παρελθόν και έχει τη βαριά οσμή της χωματερής και της διαπλοκής.
Και κάτι, για την ιστορία: με τον Ν. 4164/15 αρθ.17, αναγνωρίσθηκε νομική υποχρέωση και αξίωση οφέλους αντιστάθμισης της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, στους Δήμους που χωροθετούνται ΧΥΤΑ. Το όφελος αυτό δεν ορίζεται στον νόμο, εάν θα είναι χρηματικό ποσό ή έργο ή παροχή υπηρεσίας αντιστάθμισης των προκυπτόντων μορφών εξισορρόπησής της, με βάση την δεδομένη στην περιοχή, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα. Σε περίπτωση καταβολής χρηματικού ποσού στους Δήμους, όπου χωροθετούνται ΧΥΤΑ, θα πρέπει να ελέγχεται αρμοδίως, (μήπως μας χρειάζεται κάποιος εισαγγελέας;) στη συνέχεια, η υλοποίηση των μέτρων εξομάλυνσης του περιβαλλοντικού κόστους, τα οποία, στην απόφαση καταβολής του οφέλους, θα προβλέπονται αναλυτικά και ειδικά, έτσι ώστε να εκπληρώνεται ο σκοπός του νόμου. Με τον τρόπο αυτό, δεν θα δημιουργούνται απορίες ή ερωτήματα για το πώς ο Δήμος Φυλής, ενώ τα προηγούμενα χρόνια έχει εισπράξει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για αντισταθμιστικά οφέλη, έχει χρέη μόνο προς το Δημόσιο 468 εκατ. €, που θα τα ξεχρεώσει, με «ευνοϊκή» ρύθμιση, σε 2.234 χρόνια (Εφ. Συντ. 20-4-2015, σ. 41).
Ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε κεντρικό στηρίζει τα μέλη του και τα στελέχη του που δίνουν καθημερινά την μάχη για την υπεράσπιση των θέσεων του κόμματός μας.

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Άνω Λιοσίων-Φυλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου